Politika varovanja osebnih podatkov

Zahvaljujemo se vam za obisk naše spletne strani. Varstvo vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato vam zagotavljamo tudi vašo pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov. Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljavec zbira od uporabnikov.


Upravljalec zbirke osebnih podatkov

ePotnik, Jan Janžekovič s.p., Ulica Cankarjeve brigade 15, 1295 Ivančna Gorica. Pooblaščena oseba v zvezi z varovanjem osebnih podatkov vam je dosegljiva na jan@najadranje.si

Kot prejemnik oz. uporabnik dovolim upravljavcu zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Kategorije osebnih podatkov


Pridobljeni podatki, ki jih hrani upravljavec zbirke osebnih podatkov:

- e-poštni naslov;

- katera sporočila je uporabnik odprl in katere povezave je v sporočilih kliknil;

- pretekla povpraševanja, nakupi, računi, podporni zahtevki.


Nameni obdelave osebnih podatkov


Upravljavec ePotnik, Jan Janžekovič s.p. bo podatke, ki jih je pridobil od uporabnikov, uporabljal za naslednje namene:

- za izvedbo nagradnih iger;

- statistične in tržne analize; sledenje klikom in odpiranjem e-mailov ter klikom na spletni strani za segmentacijo in prilagajanje vsebine e-mailov;

- obveščanje in pošiljanje e-novic, člankov, obvestil o dogodkih po e-pošti.


Ob poslanih elektronskih sporočilih si upravljavec zabeleži odpiranja prejetih sporočil posameznikov in klike na povezave v prejetih sporočilih.

Čas hrambe


Osebne podatke posameznika hranimo časovno neomejeno oz. do preklica privolitve za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

Če bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

Varovanje osebnih podatkov


Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam.

Pravice uporabnikov


V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) mora upravljavec osebnih podatkov porabniku na njegovo zahtevo:

- Potrditi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne, in mu omogočiti vpogled v osebne podatke, ki se nanašajo nanj.

- Posredovati izpis osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.

- Dati možnost, da popravi ali dopolni svoje osebne podatke.

- Dati možnost delnega ali celotnega izbrisa osebnih podatkov.

- Dati možnost prenosa osebnih podatkov k drugemu ponudniku sorodnih storitev.

- Dati možnost delnega ali celotnega umika privolitve za obdelavo osebnih podatkov.


Upravljavec bo vašo željo po preklicu upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja z nameni obdelave osebnih podatkov.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu s strani upravljavca kakorkoli kršene pravice o varstvu njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornem organu  (Informacijskem pooblaščencu v Republiki Sloveniji).

Vsak porabnik ima možnost, da se enostavno z enimi klikom v nogi prejetega e-mail sporočila odjavi od prejemanja sporočil ali pa pošlje e-mail z odjavo na jadranje@najadranje.si ali z odgovorom na konkretno prejeto e-mail sporočilo.

Pogodbeni obdelovalci in območje hrambe


Upravljavec zbrane osebne podatke posreduje tudi svojim pogodbenim obdelovalcem, ki lahko podatke obdelujejo izključno v okviru upravljavčevih navodil in pooblastil in ki so s pisno pogodbo, sklenjeno z upravljavcem, zavezani k zagotavljanju ustrezne ravni varstva osebnih podatkov, in sicer: za e-mail marketing sistem (za pošiljanje mailingov - e-revij, obvestil, ponudb, ...). Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju EU ter jih ne iznaša v tretje države.

Uporaba piškotkov


Kot uporabnik spletne strani www.najadranje.si se strinjate, da se vam v računalnik naložijo piškotki (ang. cookies) za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletne stani, spletno analitiko in napredno oglaševanje. Naložijo se naslednji piškotki:


- Google Analytics piškotki za analitične namene.


Piškotki za analitične namene omogočajo stalno izboljševanje spletnega mesta.