Jesensko jadranje z lepim vremenom in super družbo

V začetku oktobra smo se odpravili na jadranje po Dalmaciji. Krajši termin (podaljšan vikend), lepo vreme in ugodna cena so privabli veliko število ljudi, tako da smo se na pot podali s kar 7 jadrnicami. Hitro smo ugotovili, da je tudi družba oz. vzdušje super, tako da je bilo doživetje res nepozabno. Videli smo veliko zanimivosti, uživali v jadranju in večina se nas je tudi kopala v morju. Štartali smo iz Zadra in si izbrali naslednjo ruto: Zadar - Ist - Dugi otok - Mali Iž - Ugljan - Zadar.

Kot ponavadi, smo se tudi tokrat zbrali v četrtek popoldan v marini v Zadru, kjer smo se namestili na jadrnice, se spoznali s skiperjem in ostalo ekipo ter si pripravili večerjo. Po večerji so se nekateri odpravili na nočni ogled Zadra ter si pogledali nekaj znamenitosti (orgle, obzidje, osončje, ...), drugi pa so ostali v marini in se podružili po jadrnicah.


Pot proti severu, s polnimi jadri in vetrom v laseh mimo Molata do otoka IstIst - Dugi otok (bunkerji) - kopanje - odlična večerja - Mali Iž

Naslednji dan so se nekateri zjutraj odpravili s čolnom do obale in si malo pogledali mesto ter se sprehodili na bližnji hrib, na vrhu katerega se nahaja cerkvica. Nato pa smo se odpravili proti Dugemu otoku in tudi tokrat nam je bilo vreme naklonjeno za jadranje. Najprej smo se ustavili pri bunkerjih v bližini Božave, kjer smo si pripravili kosilo, nekateri pa so se celo kopali v morju. Nato pa smo se odpravili proti Malemu Ižu, kjer nas je v konobi čakala večerja.


Mali Iž - Ugljan (kosilo in kopanje) - Zadar - zaključek

Zadnje jutro so se nekateri odpravili še na krajši sprehod na vrh otoka, drugi pa so se kljub močnemu vetru odpravili na jadranje in uživali z vetrom v laseh. Pot nas je vodila mimo otoka Ugljan, na vrhu katerega smo naredili še zadnji postanek za kosilo in kopanje, nato pa je sledil povratek v Zadar in nato pot domov. Jadranje je zaradi odlične družbe in super vzdušnja minilo zelo hitro in nam bo ostalo v lepem spominu.


V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate še nekaj utrinkov iz našega jadranja. Če pa bi tudi sami radi doživeli kaj podobnega pa vabljeni, da se nam pridružite na katerem od naših tradicionalnih skupinskih jadranj >>.

Slike galerija: Ervin Burdych (#ervinburdych), ostale slike in tekst: Jan Janžekovič