Jadranje po Južni Dalmaciji – Split, Hvar, Brač

V terminu od 11.-14. maja letos se je ena ekipa odpravila na jadranje po Južni Dalmaciji (Split - Hvar - Brač). Štartali so v Splitu, kjer so se namestili na zelo udoben in prostoren katamaran ter se odpravili novim dogodivščinam naproti.

Split - Hvar (Stari Grad)

Naslednje jutro, so takoj po zajtrku štartali in se odpravili mimo otoka Šolta proti Hvaru (vmes so naredili postanek za malico in kopanje), kamor so prispeli v poznih popoldanskih urah in se privezali v Starem Gradu. Sledil je sprehod po mestu in ogled nekaj znamenitosti, nato pa jih je že čakala okusna večerja.

Hvar - Brač (Povlja)

Naslednji dan zjutraj smo se povzpeli na vrh otoka, od koder se je odprl čudovit razgled na mesto Stari Grad in okolico. Nato smo si privoščili še kavico in zajtrk (palačinke) ter počasi iz Hvara odjadrali okrog otoka Brač, mimo krajev Bol, Sumartin na drugo stran otoka do mesta Povlja, kjer so se privezali v marini in si privoščili odlično večerjo. Tekom dneva so si prav tako naredili eno večjo pavzo med jadranjem za malico in kopanje. Po večerji pa je sledil še kratek sprehod.

Brač - Split

Zadnji dan se je vreme poslabšalo. Močno deževje je spremljal tudi močan veter, tako da so se odpravili direktno proti Splitu, kamor so prispeli okrog 13h. Tam so si v marini naredili še kosilo, se poslovili od skiperja ter se počasi odpravili nazaj proti domu. Navdušeni nad vsem, kar so doživeli, videli in se naučili.