Otvoritev sezone – delfini, metuljček, mavrica, odlična hrana

Pa smo končno dočakali otvoritev letošnje jadralske sezone. Za podaljšan vikend (13.-16.4.2023) smo se odpravili v Dalmacijo. Izhodišče je bil tokrat Biograd na Moru, kjer smo se zbrali v četrtek popoldan. Najprej smo se namestili po jadrnicah, se spoznali z ostalimi potniki in skiperjem. Nato pa je sledila pijača dobrodošlice in večerja. Kljub slabši vrmenski napovedi, se je na koncu tudi vreme "uredilo" in smo lahko uživali v jadranju. Imeli smo sonce, dež, videli mavrico, 2x delfine, veliko jadrali (tudi orcali in si pomagali z metuljčkom ...), da o odlični hrani ne govorimo ... 🙂

Biograd - Ugljan - Dumboka (bunker) - Brbinj

Po zajtrku in ureditvi papirjev smo odjadrali iz marine v Biogradu mimo Zadra (slišali smo orgle) v smeri proti severu Ugljana. Nato smo se odpravili do znamenitih bunkerjev (v zalivu Dumboka), blizu Božave na Dugem otoku. Dan pa smo zaključili v Brbinju, kjer smo uživali v konobi v odlični hrani.

Brbinj - Telaščica - otok Žut

Prebudili smo se v lepo, sončno jutro. Med potjo proti Telaščici smo 2x videli delfine, ki so se igrali okrog naše jadrnice. Ker so nebo pokrili oblaki in občasno je tudi rahlo deževalo ter pihal je močen veter, smo lahko veliko jadrali in to zelo hitro ("prali smo ograjo jadrnice") 🙂 Zajadrali smo v Telaščico in si jo malo pogledali. Nato pa se odpravili proti otoku Žut, kjer smo v prijetnem ambientu uživali v zelo okusni večerji.

Otok Žut - Pašman - Biograd

Zadnje jutro je močno deževalo, tako da smo nekaj časa počakali, ko pa se je malo umirilo vreme, pa smo se odpravili proti Pašmanu, kjer smo si v enem zalivu pripravili še kosilo na jadrnici ter se nato počasi polni lepih vtisov in novih dogodivščin podali nazaj proti Biogradu ter nato domov.