Jadranje po Severni Dalmaciji – delfini, čudovite plaže, klifi, odlična hrana

V četrtek popoldan smo prispeli v marino Kornati v Biogradu, kjer nas je že čakala naša jadrnica, na katero smo se namestili. Po spoznavanju posadke s skiperjem, smo pojedli večerjo in se odpravili še na nočni ogled Biograda nato pa nazaj na jadrnico.

Biograd - Soline - Pašman - Mali Iž

Naslednje jutro smo odrinili iz marine v zaliv Soline na JZ strani otoka Pašman, kjer smo se kopali in supali, nato pa nadaljevali z jadranjem proti Malemu Ižu, kjer nas je čakala odlična večerja v konobi Diža.

Mali Iž - Dugi otok (delfini) - Sakarun (potopljena ladja) - Božava (vojaški bunkerji) - Brbinj

Naslednje jutro smo zelo zgodaj zjutraj ob 5:55 odrinili iz Malega Iža v smeri proti Dugemu otoku. Na poti smo srečali družino delfinov, ki so se nekaj časa igrali ob naši jadrnici, da smo jih lahko v miru poslikali. Pot smo nadaljevali do potopljene ladje, kjer smo se zasidrali in z maskami pod vodo raziskovali razbitine. Nato pa smo odjadrali naprej v zaliv Sakarun za zunanji strani Dugega otoka, ki se šteje za enega najlepših zalivov z belo mivko in turkizno vodo in si privoščili skok v vodo. Popoldne smo odjadrali nazaj in se po poti ustavili še pri vojaških bunkerjih blizu kraja Božava, nato pa nadaljevali do Brbinja, kjer smo imeli zvečer še eno odlično večerjo v konobi Antonio s pogledom na celoten zaliv.

Spodaj pa še 2 videa, kako so nam zgodaj zjutraj med jadranjem delali družbo delfini 😉

Brbinj - NP Telaščica (jezero in klifi) - Biograd

Zadnji dan smo prav tako zgodaj zjutraj odjadrali v NP Telaščica, kjer smo si ogledali jezero in klife visoke 160 m. Po vrnitvi na jadrnico smo še nekaj pojedli, še zadnjič zaplavali v kristalno čisti vodi in odjadrali v Biograd v marino, kamor smo prispeli okrog 15h in zaključili s čudovito dogodivščino.

1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.