Spomladanski jadralski teambuilding po Dalmaciji

Podaljšan majski vikend (od 14. - 17.5.) smo se odpravili na jadralski teambuilding po Dalmaciji. Po prihodu v marino Biograd na moru smo prevzeli jadrnico Elan Impression 50 in uredili vse potrebno ter se namestili na jadrnico.

Biograd - zaliv Soline (Pašman) - večerja v konobi

Iz avtomobila smo prenesli vso prtljago, se spoznali s skiperjem in se pomenili o samem poteku jadranja, programu, pravilih, jadrnici, varnosti ... Razdelili smo si naloge in že takoj izpluli iz marine. Odločili smo se, da bo naš prvi cilj zaliv Soline, ki se nahaja na JZ otoka Pašman. Vezali smo se na bojo in se z malim gumenjakom odpeljali v konobo, kjer smo si privoščili odlično večerjo (nekateri morsko, drugi mesno).

Pašman - Iž - Mali Iž: jadranje, kopanje, supanje, ribarjenje in odlična večerja

Naslednji dan smo se zbudili v popolnoma mirno sončno jutro in uživali v čudovitem sončnem vzhodu. Po zajtrku, ki smo si ga pripravili na jadrnici smo izpluli na J del otoka Iž, kjer smo preživeli celo popoldne (kopanje, supanje, lenarjenje...), pozno popoldne pa odrinili v Mali Iž v konobo Diža, kjer so nas pogostili z odličnimi jadranskimi lignji ter krompirjem z blitvo. Za prste obliznit. Na Malem Ižu smo tudi prenočili.

Mali Iž - Iž - Mala Rava: uživanje, jadranje, odlična ribja večerja

Zgodaj zjutraj smo odjadrali proti SZ delu otoka Iž in ponovili včerajšnjo vajo (kopanje, supanje, relax). Ob 18h smo odrinili proti Mali Ravi, kjer smo imali večerjo v konobi Delizzia. Privezali smo se na bojo in lastnik konobe nas je sam prišel iskat s svojim čolnom ter v svoji konobi postregel z odlično predjedjo potem pa še s svežo ribo. Po končani večerji in prijetnem klepetu smo se vrnili na jadrnico in legli k počitku.

Mala Rava - Sali - Biograd: delfini, jutranja kavica v Saliju in zaključek

Zadnji dan smo se že ob 5:50 odvezali in odpluli proti mestu Sali na Dugem otoku, kjer so nam ob poti delali družbo delfini. V Saliju smo se privezali, popili kavico na mestni rivi, si kupili svež kruh v pekarni in si naredili obilen zajtrk. Dan smo izkoristili za jadranje, kopanje in uživanje. Popoldan smo se vrnili v marino Kornati (Biograd), kjer smo zaključili našo dogodivščino in sigurno se še vrnemo.

1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.