Prvomajsko skupinsko jadranje po Dalmaciji

V terminu od 26.-29.4.2022, smo organizirali tradicionalno prvomajsko skupinsko jadranje, katerega se je udeležilo kar nekaj parov, družin in posameznikov. Z 3 jadrnicami smo se podali novim doživetjem naproti. Prvi dan smo potniki prišli v popoldanskih urah, se namestili na barke, povečerjali in se spoznali. Nekateri so se nato podružili po barkah, drugi so odšli na nočni sprehod in ogled Biograda.

Biograd - Ugljan - Dugi otok - Brbinj

Naslednje jutro smo se po urejanju dokumentacije in prevzemu bark podali na pot proti severu in smo jadrali med celino in otokoma Pašman in Ugljan. Med potjo smo opazovali tudi zračne akrobacije vojaških letal, mesta na celini in velike križarke ter jahte v Zadru. Na SZ strani otoka Ugljan (Muline) smo se ustavili v prelepem zalivu in si naredili kosilo oz. malico ter si privoščili skok v morje. Nato je sledila še pot do Dugega otoka, do kraja Brbinj, kjer smo se privezali ter se odpravili na odlično večerjo (ribe iz žara).

Brbinj - bunkerji (Božava) - Mali Iž

Po obilnem zajtrku smo odjadrali v bližino mesta Božava, kjer smo si ogledali nekdanje vojaške bunkerje oz. zaklonišča. Nato pa smo pot nadaljevali proti Malemu Ižu, kamor smo prispeli popoldan, se privezali in se pred večerjo odpravili še na sprehod na bližnji hrib, od koder se odpre čudovit razgled.

Mali Iž - jadranje do Biograda

Zadnji dan smo si privoščili malo daljši spanec, se okrepčali z zajtrkom in kavico, nato pa jadrali v smeri proti Biogradu, kamor smo prispeli okrog 15h v marino. Naša dogodivščina se je zaključila, verjamem, da se še kdaj vrnemo 🙂

1

Avtor prispevka: Darko Turk; Slike: Darko Turk, Emin Behrić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.